Карликові хвойні дерева для саду

Багато власників дачних будинків або приватних котеджів мріють посадити на своїй ділянці хвойні дерева, але не вирішуються, оскільки побоюються, що вони займуть занадто багато місця або створять тінь для інших рослин. На сьогоднішній день існує безліч різновидів дуже компактних сортів і видів дерев для ландшафтного дизайну хвойних порід, які без проблем можна розмістити на дачній території.

Вчені з усього світу доклали масу зусиль, щоб вивести якомога більше мініатюрних хвойних рослин. Вони мають масу корисних властивостей, очищають повітря і насичують його ефірними маслами. Деякі садівники перетворюються в справжніх колекціонерів, і кожен сезон поповнюють свій дачний ландшафт карликовими смереками, ялинами і модринами.

Посадити хвойні дерева Львів

Такі рослини відмінно доповнять ландшафт кам'янистого саду, ними можна прикрасити двір або полісадник, а також вирощувати їх в садових горщиках. Це дозволить розміщувати хвойники на веранді, уздовж доріжок і навіть на балконі будинку. Особливо добре вони виглядають взимку і створюють на ділянці неповторну атмосферу.

Мініатюрні хвойні рослини досить різноманітні і їх можна умовно розділити на кілька груп:

  • - Мікрокарліки - не більше 3 см;
  • - Міні-карлики - від 3 до 8 см;
  • - Карлики - 8-15 см;
  • - Напівкарликові і середні - 15-30 см;
  • - Повнорослі види дають приріст більше 30 см щорічно і в 10-річному віці виростають до 3 м.

Незважаючи на те, що наведена вище класифікація є умовною, вона допомагає зорієнтуватися у виборі.

Переваги карликових хвойних дерев

  • - Практично всі види таких рослин пристосовані до нашого клімату;
  • - Протягом усього року вони будуть радувати вас своїм зеленим забарвленням;
  • - З їх допомогою можна створювати різні ландшафтні композиції. Ваша ділянка стане по-справжньому красивою;
  • - Завдяки своїм компактним розмірам хвойні дерева будуть органічно виглядати навіть на маленькій території, тому можуть використовуватися в ландшафтному дизайні невеликої ділянки;
  • - Вони досить прості в догляді, оскільки карликова хвоя не вимагає формування крони.
  • Якщо ви вирішили прикрасити свою ділянку і зробити з нього справжній шедевр ландшафтного дизайну, зверніть увагу на карликові деревця хвойних порід. Студія "GreenUp!" допоможе вам у цій непростій задачі і розробить дизайн-проект ландшафту відповідно до особливостей території і вашими побажаннями, а також виконає всі необхідні роботи по висадці рослин. Ваш ділянку по-справжньому перетвориться!

    Для замовлення посадки хвойних дерев, ви можете зв'язатися по телефону +380 67 310 75 40 або електронною поштою info@greenup.com.ua. Наші менеджери нададуть відповіді на усі ваші запитання і розрахують приблизну вартість.

    Зателефонуйте нам

    +380 67 310 75 40

    Залиште заявку та ми з вами зв'яжемось