Чому варто вибрати систему автоматичного поливу

Замовити послуги чи отримати консультацію можна по телефону:
+380 67 310 75 40

Популярність систем автоматичного поливу серед власників присадибних ділянок є все вищою. При цьому систему використовують не тільки на великих територіях, застелених газоном, але при вирощуванні овочів, ягід і фруктів.

Системи автоматичного поливу

Причини вибору на користь автоматичного поливу

Кожен розуміє, що своєчасний полив - основа отримання очікуваного від ділянки результату. На користь автоматичного поливу свідчать такі його переваги:

  • 1. Загальна економія води. Незважаючи на те, що зрошувальні системи виконують свої функції на всій території ділянки, обсяг води використовується набагато менше, ніж якби ця ж територія поливалася ручним способом. Пов'язана така особливість з можливістю програмування періодичності поливу. А при прикореневому краплинному зрошенні вода потрапляє безпосередньо до рослини, не заливаючи не потрібні частини ділянки. Звичайно, говорити про ефективне використання води можна тільки в тому випадку, якщо установка системи проведена з урахуванням виду насадження і відповідно до технологічної документації.
  • 2. Можливість підбору потрібної для конкретної ділянки моделі системи. Виробники пропонують величезний вибір обладнання систем автоматичного поливу: від бюджетного до преміум-класу. Слід пам'ятати, що автополив досить складна інженерна система, що складається з фільтра, насоса, ємності для води. Саме ці комплектуючі стають основними складовими загальної вартості обладнання. Що ж стосується дощовиків, то їх кількість при необхідності можна зменшити. Однак остаточний вибір автополиву за вартісним критерієм здійснюється з урахуванням таких факторів, як площа робочої ділянки, рельєфність і дизайн ділянки, види насаджень.
  • 3. Установка системи на будь-якій ділянці, включаючи ушляхетнену територію. Звичайно, автополив на ділянці зі зростаючою газонною травою потребуватиме певних додаткових дій: зняття верхнього родючого шару або демонтаж частини дорожнього покриття для прокладки мереж водопостачання. Провести подібні дії цілком реально, однак підсумкова вартість установки підвищиться.
  • 4. Використання води практично з будь-якого джерела. Автополив не вимагає наявності на ділянці власної свердловини, хоча в цьому випадку використання системи більш зручно (можна контролювати витрати води, тиск в системі "не скаче"). Колодязь або інше джерело виявиться цілком прийнятним, за умови попереднього очищення води і її потрапляння в накопичувальний резервуар. По можливості краще виключити використання води з відкритих водойм, занадто велика ймовірність забруднення системи дрібним сміттям і брудом.
  • 5. Легкість в управлінні. Автополив передбачає програмування режиму поливу, через встановлений час рослини отримають фіксований обсяг води. При необхідності параметри програми можна легко змінити.
  • 6. Можливість повсюдного використання. Досить лише визначити, який вид зрошення вибрати для тієї чи іншої ділянки. Так, для газону і дерев підійде дощова система автоматичного поливу, для овочів і ягід - крапельна або внутріпочвенного.
  • Переваги автоматичної системи зрошення очевидні. Єдиною складністю може виступити її установка, яка зажадає обліку всіх можливих особливостей ділянки і вирощуваних рослин. Деякі системи зажадають лише початкових навичок роботи з інженерними комунікаціями та встановити їх самостійно можна досить швидко. При виникненні труднощів при монтажі краще звернутися до професіоналів, що спеціалізуються на подібних роботах.

    Для замовлення послуг з влаштування систем автоматичного поливу у м. Львів та Львіській області, ви можете зв'язатися по телефону +380 67 310 75 40 або електронною поштою info@greenup.com.ua. Наші менеджери нададуть відповіді на усі ваші запитання і розрахують приблизну вартість.

Зателефонуйте нам

+380 67 310 75 40

Залиште заявку та ми з вами зв'яжемось