Ландшафтний дизайн ділянки на схилі

Замовити послуги чи отримати консультацію можна по телефону:
+380 67 310 75 40

Власники ділянок на схилі часто знаходяться в дуже неоднозначному і непростому становищі. Це пов'язано з тим, що стандартні рішення тут не застовуються, а облаштування ландшафту передбачає чималі витрати. Однак, звернення до фахівців дозволить легко вирішити дану проблему. Існує безліч прийомів і підходів з облагороджування територій з нерівним рельєфом. У цій статті ми детально розглянемо основні принципи облаштування ділянки зі схилом.

Благоустрій території слід почати з робіт з укріплення схилів на вашій ділянці. Вони дозволять запобігти в майбутньому руйнівнівних процесів.

Ландшафтний дизайн на схилі

Основні методи зміцнення схилу

Зміцнення схилів здійснюється різними способами і методами. У ландшафтному дизайні найчастіше для цієї мети використовуються такі матеріали і конструкції, як бетонні блоки, каміння, колоди, газонні решітки і біомати. Для того, щоб роботи були виконані правильно, слід врахувати нижче перераховані моменти:

  • - Близькість грунтових вод;
  • - Кут схилу;
  • - Особливості грунту і його тиск на схил.

З урахуванням даних факторів підбирається оптимальний матеріал і метод для зміцнення ділянки:

  • При невеликому ухилі посадка дерев для ландшафтного дизайну дозволяє усунути проблему закріплення ґрунту, оскільки високорослі рослини мають розвинену кореневу систему. Найбільш часто власники облагороджують територію бузком, ожиною, ялівцем та глодом.
  • Також відомий спосіб зміцнення схилів на ділянці за допомогою огорож з бетонних плит або цегли. Даний метод не вимагає великих зусиль по догляду, а також є довговічним.
  • Ще один варіант зміцнення крутого схилу - вкопування колод і каміння. Тут слід подбати про наявність дренажної системи, попередньо вивчивши стан грунту.
  • Геотекстиль - сучасний матеріал, який застосовується в ландшафтному дизайні. З його допомогою можна вирішити проблему руйнування ділянки з великим схилом. Цей виріб являє собою тканину в рулоні з поліпропіленових і поліефірних волокон. До переваг відносять пластичність, властивість захисту ґрунту від промерзання, а також водонепроникність. Більш того, його досить просто укласти на поверхню ґрунту, не вдаючись до допомоги фахівців.

Варіанти дизайнерських рішень

Ландшафтний дизайн ділянки на схилі відкриває перед фахівцями великі можливості для реалізації різних ідей. Планування території здійснюється з урахуванням типу місцевості, бюджету замовника, а також його побажань. Найбільш популярними варіантами благоустрою саду є:

  • - Терасування - влаштування майданчиків на схилі у вигляді широких ступенів. Призначено для висадки різних рослин.
  • - Облаштування сходів і доріжок для органічних зв'язок між терасами.
  • - Флористика - висадка квітів і рослин.

Висновки

Таким чином, можна виділити ряд основних правил, яких слід дотримуватися при оформленні ділянки на схилі:

  • - Грамотний поділ території на зони;
  • - Забезпечення зміцнення схилу;
  • - Захист ґрунту від ерозії за допомогою дренажної системи;
  • - Благоустрій за допомогою таких методів, як флористика і терасування.

Якщо ви хочете замовити ландшафтний дизайн ділянки зі схилом від провідних фахівців, ви можете зв'язатися по телефону +380 67 310 75 40 або електронною поштою info@greenup.com.ua. Наші менеджери нададуть відповіді на усі ваші запитання і розрахують приблизну вартість проекту.

Зателефонуйте нам

+380 67 310 75 40

Залиште заявку та ми з вами зв'яжемось